Καταγγελία σε κατάστημα

Χαίρετε! Θα ήθελα να σας πω την εμπειρία μου, πιο πολύ για να προειδοποιήσω, παρά για οτιδήποτε άλλο.

Το 2008 αγόρασα από το κατάστημα HAC (www.hac.gr) στην Στουρνάρη 20, στα Εξάρχεια 2 αντάπτορες powerline ethernet 85 Mbps (με κατασκευάστρια εταιρία την Planet και εγγύηση 2 χρόνια). Το 2009 (16/7) θέλοντας να επεκτείνω το δίκτυο του σπιτιού μου αγόρασα άλλον έναν (αναγκαστικά της ίδιας εταιρίας, μιας και σε τέτοιες συσκευές είναι πιθανόν να υπάρχουν προβλήματα ασυμβατότητας) με εγγύηση επίσης 2 χρόνια.

Μετά από 13 μήνες (7/9/2010) ο ένας αντάπτορας (του 2009) χάλασε. Τον πήγα πίσω στο κατάστημα της HAC για RMA μιας και ήταν εντός εγγύησης (όπως ήξερα) και μετά από μερικές μέρες που πήγα να τον πάρω πληροφορήθηκα το εξής: Ο αντιπρόσωπος της Planet στην Ελλάδα που είναι η εταιρία "Μακεδονικά Περιφερειακά Α.Ε." (www.makper.gr) ορίζει (αυθαίρετα) πως η εγγύηση μπαίνει σε ισχύ από την ημερομηνία που το προϊόν αγοράστηκε απ' το κατάστημα (HAC), κάτι που δεν γνώριζαν ούτε οι ίδιοι, όπως μου είπαν τουλάχιστον.
Βέβαια (όπως έμαθα αργότερα) ο νόμος ορίζει σαφέστατα πως η εγγύηση αρχίζει να "τρέχει" από την ημερομηνία αγοράς από τον πελάτη (ένα απλό τηλεφώνημα στην Νομαρχία - τομέα εμπορίου - μπορεί να το επιβεβαιώσει).
Οι πωλητές όμως (η "Μακεδονικά Περιφερειακά Α.Ε.", η HAC, δεν μπορώ να ξέρω) μου το απέκρυψαν.
Η HAC μου ζήτησε συγγνώμη βέβαια αλλά, όπως μου δήλωσε, δεν μπορούσε να κάνει και τίποτα.

Εν πάσει περιπτώσει, αποφάσισα να αγοράσω 2 καινούριους αντάπτορες, αναγκαστικά (πάλι) της Planet, προκειμένου να τους συνδυάσω με τους 2 που ήδη είχα από το 2008. Το μοντέλο που είχα αγοράσει το 2008 και 2009 ήταν το PL-201, αλλά πλέον δεν ήταν διαθέσιμο μιας που αντικαταστάθηκε από το αναβαθμισμένο PL-501 (200 Mbps). Αγόρασα λοιπόν δύο PL-501.
Εγκαθιστώντας τα στο σπίτι διαπίστωσα πως ενώ επικοινωνούσαν μεταξύ τους, δεν επικοινωνούσαν με τα παλιά, παρ' όλο που αυτές οι συσκευές είναι plug and play.
Προσπάθησα με όλους τους τρόπους να το διορθώσω, έχοντας διαβάσει και το manual της εταιρίας, αλλά τίποτα. Αποδείχθηκαν plug and pray!
Επικοινώνησα με το τεχνικό τμήμα της HAC για το πρόβλημά μου. Ο κύριος στην άλλη άκρη της γραμμής φάνηκε τελείως απρόθυμος και βαριεστημένος (του στυλ: "Δεν είναι τίποτα δύσκολο, αλλά άμα δεν ξέρεις... πού να σου εξηγώ τώρα... 5 λεπτά δουλειά είναι άμα έρθει κάποιος τεχνικός σπίτι σου" και διάφορα τέτοια παλαβά - και αντιεπαγγελματικά).

Επανέρχομαι μετά από λίγο καιρό, απαιτώντας μια λύση (τα 100 ευρώ πού είχα δώσει, δεν τα είχα για πέταμα!). Οι υπεύθυνοι της HAC, επικοινωνώντας με την "Μακεδονικά Περιφερειακά Α.Ε.", μου απάντησαν με mail λέγοντας μου πως τα PL-201 και PL-501 είναι ασύμβατα.
Αποφάσισα να μιλήσω και κατ' ιδίαν με τεχνικό της "Μακεδονικά Περιφερειακά Α.Ε." ο οποίος παραδέχτηκε αμέσως πως τα προϊόντα PL-201 και PL-501 είναι ασύμβατα, μιας και, απ' ό,τι μου είπε, είχε αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα και ο ίδιος. Βλέποντας πως δεν υπήρχε περίπτωση να συνεργαστούν μεταξύ τους οι αντάπτορες, ζήτησα να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο για να διευθετήσουμε το ζήτημα.
Μου έδωσαν το νούμερο του κ. Παππά, υπευθύνου πωλήσεων (απ' ό,τι μου είπαν), ο οποίος έκανε τον ...κινέζο, υποστηρίζοντας πως δεν εχει καμία δουλειά μαζί μου, μιας και δεν αγόρασα απ' ευθείας από αυτόν το προϊόν, παραπέμποντάς με στην εταιρία που το αγόρασα.
Μιλώντας ξανά με την HAC τους πρότεινα να γίνει επιστροφή των 2 PL-501 και να πάρω τα χρήματά μου πίσω. Οι υπεύθυνοι της HAC προώθησαν το αίτημά μου στην "Μακεδονικά Περιφερειακά Α.Ε." με mail. Δυο μέρες μετά, χωρίς να έχω λάβει απάντηση από κανέναν, τηλεφώνησα ξανά στον κ. Παππά ο οποίος, ενήμερος για το όλο θέμα, συνέχισε να πουλάει τρέλα ("Με ρωτήσατε, ποτέ, εμένα εάν είναι ασύμβατοι οι αντάπτορες, και σας απάντησα εγώ, ο ίδιος προσωπικά, πως δεν είναι;")
Καταλαβαίνοντας περί τίνος πρόκειται, του δήλωσα πως θα τους καταγγείλω στο Υπ.Εμπορίου, στο Ι.Ν.Κ.Α., στα forum και γενικά όπου μπορώ. Και η θριαμβευτική απάντησή του: "Και εγώ μαζί σας, τι να σας πω, κάντε ό,τι καταλαβαίνετε".( ! )

Στις 8 Οκτωβρίου έστειλα mail στην μητρική Planet στην Taiwan. Προφανώς τους έκραξαν κι αυτοί με την σειρά τους, διότι λίγη ώρα ( ! ) αργότερα μου τηλεφωνούν από την HAC για να μου προτείνουν να αντικαταστήσουν τους δύο καινούριους μου αντάπτορες με δύο από τα παλιά μοντέλα, τους οποίους θα παραλάβω από την αποθήκη της "Μακεδονικά Περιφερειακά Α.Ε."(και όχι από το κατάστημα της HAC, όπως θα ήταν το σωστό - γιατί να ταλαιπωρούμαι εγώ για δικά τους σφάλματα ;) σε λίγες ημέρες, με τις καινούριες παραλαβές, οι οποίες, μου είπαν, γίνονται κάθε 10 ημέρες περίπου.

Στο μεταξύ, αδιαφορία και από την αντιπροσωπεία ("Μακεδονικά Περιφερειακά Α.Ε." - είπαμε: απαξιοί να με ενημερώσει - δεν το αγόρασα από αυτούς!), αδιαφορία και από την HAC. Δυο τρεις φορές που τους ρώτησα τι θα γίνει με την παραλαβή, εγώ τους τηλεφώνησα (και δεν ήξεραν να μου απαντήσουν, κι όλας). Δεν μπήκαν στον κόπο, δηλαδή, να ζητήσουν από την "Μακεδονικά Περιφερειακά Α.Ε." να τους δεσμευτεί πότε θα φέρουν στην Αθήνα τους 2 παλιούς αντάπτορες για την ανταλλαγή, ώστε να με ενημερώσουν κι εμένα (τον πελάτη τους) σχετικά.
Τελικά, στις 9 Νοεμβρίου ήρθε η πολυαναμενόμενη απάντηση από την HAC να περάσω (ευτυχώς από το κατάστημά τους και όχι από μια άσχετη αποθήκη) και να ανταλλάξω τους δύο παλιούς μου αντάπτορες με δύο καινούριους.

Έχουμε και λέμε, μια ανακεφαλαίωση: 9 Σεπτεμβρίου αγόρασα τους δύο καινούριους αντάπτορες (που προέκυψαν ασύμβατοι με τους παλιούς), 8 Οκτωβρίου στέλνω mail για να επέμβει η μητρική Planet και μόλις στις 9 Νοεμβρίου καταφέρνω να έχω τους καινούριους σωστούς αντάπτορες!
Ταλαιπωρήθηκα, δηλαδή, αφάνταστα για δυο μήνες για ένα απλό internet και έγινα μπαλάκι από την HAC στην ""Μακεδονικά Περιφερειακά Α.Ε." και από την "Μακεδονικά Περιφερειακά Α.Ε." στην HAC για κάτι που δεν φταίω, αφού δεν ζήτησα εγώ να αγοράσω το αναβαθμισμένο τους @*$#μοντέλο, απλώς δεν υπήρχε το παλαιότερο στην αγορά.

Και για να μην λέμε μόνο τα στραβά, επειδή ο κόσμος ξέρει για ποιον λόγο προτιμά κάποια μαγαζιά περισσότερο από κάποια άλλα:
Πολύ πρόσφατα μου κάηκε ξαφνικά η motherboard και την πήγα στο PC1, στην Αγία Παρασκευή (www.pc1.gr) απ' όπου την είχα αγοράσει. Οι άνθρωποι την είδαν και σε 3 μέρες με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως δεν επισκευάζεται. Επειδή ήταν μέσα στην εγγύηση (η οποία μετρούσε φυσικά από την ημέρα που την είχα αγοράσει!), μου πρότειναν ή να αγοράσω απ' αυτούς κάτι άλλο ή να μου δώσουν τα χρήματα. Επειδή δεν βρήκα σ' αυτούς την ίδια μητρική, τους ενημέρωσα σχετικά, τους έδωσα και έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού και σε δυο μέρες μου επέστρεψαν τα λεφτά. Έτσι απλά! Ούτε να με στέλνουν μπαλάκι στην αντιπροσωπεία, ούτε να στέλνω mails στην μητρική εταιρεία, ούτε τίποτα!
Μου χάλασε, δεν επισκευαζόταν, ήταν στην εγγύηση, δεν βρήκα να αγοράσω κάτι απ' αυτούς, μου έδωσαν τα λεφτά! Τόσο απλά!

Ερώτηση:
Εσείς, αν ήσασταν στην θέση μου και θέλατε να αγοράσετε ένα ηλεκτρονικό προϊόν, ποιο κατάστημα από τα παραπάνω θα σας ερχόταν τελευταίο στο μυαλό;

φιλε μου και που αντεξες τοσο και δεν τους εβαλες καμια βομβα τι να πω αγιος ανθρωπος εισαι πωωωωωωωωωωω

Ήθελα να είμαι βέβαιος πως θα με αποζημιώσουν. Ξέρεις τι γίνεται αν κάνεις φασαρία και βρίσεις ή τους πλακώσεις στο ξύλο.

Ξεδίνεις και το ευχαριστιέσαι περισσότερο βέβαια, αλλά μετά άντε να αποζημιωθείς όσον αφορά το προϊόν...

αχαχαχαχαχαχαχα

ναι ναι αυτο ξανα πεστο και τα λεφτα στις μερες μας δεν ειναι για πεταμα ουτε ευρω τελικα .

παλυ καλα εκανες αντωνη και τους εκανες ολοι αυτη τη φασαρια και δικαιώθηκες και τωρα καντους ρεζίλη , παντου και ολοι τα διαβαζουν να το ξερεις αυτο και το google ειναι ο μεγαλυτερος ρουφιανος εεεεε χαχχαχαχααχα

γραψε παντου φιλε μου να το μαθουν ολοι !!!!

και σε εμενα εχει τυχει 2-3 φορες να απευθηνωμε στην μαμα εταιρεια του εξωτερικου για να κανω την δουλεια μου.και δεν αφορα μονο εταιρειες για υπολογιστες αλλα μεχρι αυτοκινητα γιατι εδω στο Ελαδισταν τους εχουμε αφησει λασκα τους τυπους..εμεις φταιμε..

Members online

No members online now.