Δεν έχω ήχο στο P/C

poseidon

Active member
Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Εχω στήσει ένα P/C με μια καινουρια motherboard Asrock,την FM2A55M-DGS και έχω περάσει τα windows 7.Δεν μπορώ να έχω ήχο από το το rear panel της onboard καρτας ήχου με τίποτα.Επανεγκατέστησα τους οδηγούς της καρτας ήχου πολλές φορές,κατέβασα και τους τελευταίους από το site της Asrock,οι οποίοι είναι οι ίδιοι με αυτους στο cd,αλλωστε η motherboard είναι νεο μοντέλο, αλλά στη διαχειριση ήχου της realtech βλέπω ότι το rear panel είναι συνεχώς απενεργοποιημένο,με ότι ρύθμιση και να δοκίμασα.Front panel δεν διαθέτει το case οπότε πρέπει να βρώ άκρη με το rear και δεν έχω να βάλω extra κάρτα ήχου.Στη διαχείριση συσκευών τα προγράμματα οδήγησης δείχνουν όλα ok, αλλά ήχος τίποτα.Οι ενδείξεις από τα VU-meters δείχνουν ότι ήχος παράγεται από τις εσωτερικές πηγές του P/C,πχ από τον media player.Ta ηχεία επίσης είναι ΟΚ aφού είναι δοκιμασμένα σε άλλο P/C.Κaμιά ιδέa κανείς?

Τίποτε και πάλι,μετα τη διαδικασία εμφανιζει μηνυμα ότι το εγκατεστημένο λογισμικό είναι το καλύτερο δυνατό.

Eχω δοκιμασει τα παντα.Κανω απεγκατασταση και καταργηση τη

Εχω δοκιμασει τα παντα.Κανω απεγκατασταση του προγραμματος οδηγησης και περναω τους οδηγους χειροκινητα οπως μου ειπες.Τιποτα.Κανω καταργηση της συσκευης hd audio και χειροκινητη επαναφορα της αλλα, τιποτα.Κάνω επανεκκινηση και πάλι τα ίδια.Κανω απεγκατασταση τους οδηγους και πάλι,κάνω επανεκκινηση γιατι το ζηταει,αλλά κατά την εκκίνηση τους εγκαθιστά αυτόματα,ηχος όμως πουθενά,κανω ξανα χειροκινητη ενημερωση προγραμματος αλλα τιποτε..Στη διαχειριση ήχου της realtech βλέπω ότι είναι ενεργοποιημένο το μπροστινό panel Ι/Ο ηχου και μόνο αυτό,Δηλαδη αυτη η έξοδος/εισοδος που τη μεταφέρουμε με το ανάλογο καλώδιο απο τη μητρικη στο μπροστινό μέρος του κουτιου(δεν έχω τέτοιο καλωδιο ουτε και το κουτι διαθετει θεση ηχου μπροστα).Η πίσω υποδοχες ηχου,που είναι ενσωματωμένες στη μητρική (ροζ,πρασινο,μπλε) δεν φαινεται να ενεργοποιουνται ποτέ.Στις ιδιοτητες των ηχειων στις πληροφοριες συνδεσης εχω ένδειξη μονο για την υποδοχη προσοψης 3,5mm (πρασινο).Στη καρτέλα διαχειρισης ηχου της realtech μονο η μπροστινες υποδοχες ηχου είναι "αναμμενες" οι πισω υποδοχες (πισω αναλογικος πινακας) δεν ενεργοποιουνται με τιποτα.Ειτε επιλέξω ιδια ροη ηχου για μπρος και πισω υποδοχες,ειτε επιλεξω διαφορετικη ροη οι πίσω υποδοχες παραμενουν παντα "σβηστες".Χρησιμοποιω cracked win 7 pro αλλά δεν νομίζω να φταιει αυτο.Δεν ξέρω τι αλλο να δοκιμασω πριν δωσω πισω τη μητρική.

Mαλλον θα πάρω μια κάρτα ηχου και θα την βαλω στη PCI που εχει και θα τελειωνω με αυτο γιατι εχω ξοδεψει αρκετες ωρες.Thanks παντως!

Members online